blog
De Spanjaarden komen

De Spanjaarden komen

De Spanjaarden komen! Een week na Sinterklaas. Wat komen ze doen? De laatste keer dat ze kwamen hebben we 80 jaar ruzie met ze gemaakt.Wat nu?

Mijn buurman zegt dat ook de Polen kwamen en de Bulgaren, wat ook een hoop paniek heeft opgeleverd en een meldpunt, niet meer dan dat trouwens. Maar Spanjaarden is andere koek, denk ik dan. Komt ook omdat het met koeienletters in NRC Next staat in plaats van de Telegraaf. Dus er is echt iets aan de hand!

De Marokkanen kwamen ook, sputter ik daarom tegen. En zijn Spanjaarden geen halve moren en omgekeerd..!? Maar mijn buurman met zijn Turks en Nederlands paspoort is niet overtuigd. De Marokkanen zijn niet gekomen, zegt ie, jullie hebben ze gehaald, net als mijn vader en een paar ooms. Hijzelf is dan weer wel gekomen, samen met zijn moeder en zusje. Dat vonden we toen humaan.

Misschien waait er een nieuwe wind bij NRC Next.