blog
Duurzame voetbalenergie

Duurzame voetbalenergie

Vanochtend vroeg was het koud op het voetbalveld. Kou is een belangrijke reden waarom ouders geen zin hebben naar een wedstrijd te komen kijken. En ouders zijn belangrijk in de amateursport. Ze vervullen allerlei taken op en rond het veld. En als ze niet komen....

Het is een energiekwestie, denk ik. En wie nadenkt over een oplossing voor ouderverzuim doet er wat mij betreft verstandig aan meteen met een duurzame oplossing te komen. Anders krijg je van die bizarre Felliniaanse uitkomsten als terrasverwarming op gas.

Wat te doen? Ik moest direct denken aan die eco-discotheek in Rotterdam waar feestgangers al dansend op een energiegenerende vloer elektriciteit opwekken. Die energie wordt dan weer gebruikt om de tent te verwarmen in de winter of te verkoelen in de zomer.

Voetbal is natuurlijk ook een soort feestje dat stroom kan opwekken, wel veertig zaterdagen en zondagen per jaar lang. Opvangen die energie, zou ik dus zeggen! Voor mijn part voor vloerverwarming of een hete grilplaat langs de kant van het speelveld.

Over kou gesproken, dit weekend kwamen door tegenstrijdige berichten over de bespeelbaarheid van het veld zowel de tegenstander van mijn D4 als die van onze Meiden D1 niet opdagen. Zo konden die twee teams mooi een keer tegen elkaar spelen. Jongens tegen meiden, alle ouders kregen het er spontaan warm van. En even later brak, alsof het een geheim afspraakje betrof, gewoon de zon door de wolken.